dimarts, 21 de setembre del 2010

Primera setmana

Dimarts passat dia 7 de setembre l'escola obria les portes els seus alumnes. Nens i nenes de p3 fins a sisè omplien els passadissos i aules amb la il·lusió de començar un nou curs. Per alguns és la primera vegada que entren a l'escola però per altres, com els de sisè, aquest any serà l'últim que passaran junts entre aquestes parets.

Durant aquesta setmana ens hem dedicat a preparar el curs i a parlar de molts temes i aspectes importants de l'any. Així, hem ordenat l'aula, l'hem preparat per a poder-hi penjar coses, hem parlat dels llibres de lectura i de com fer les ressenyes dels llibres que llegim. També hem acordat les normes de convivència i ens hem distribuït els calaixos del moble book per ordre d'edat. A mi i al Sergi ens ha cridat l'atenció que el Samir hagués nascut el 1 de gener del 1999. Jo no coneixia ningú que hagués nascut el dia que comença l'any.

A banda dels temes organitzatius també hem estat fent les avaluacions inicials de lectura i escriptura. Pel que fa a la primera, la cosa va anar força bé. El nivell lector de la classe és força bo i segur que el milloraran encara més si continuen llegint cada dia abans de començar la classe. Tanmateix, l'avaluació d'escriptura no ha anat tan bé. Ja ho hem parlat amb ells i aquesta setmana començarem a posar fil a l'agulla per tal de millorar-ho.

Un altre dels temes importants durant la setmana també ha estat el viatge de fi de curs. És un tema que preocupa a tota la classe i per això n'hem parlat. Després de explicar tot el què ha passat i de que ells hagin expressa't com es sentien per no tenir viatge, ha sorgit alguna idea per poder protestar com a classe. Malauradament, però encara no ha sortit cap voluntari per tirar-la endavant.

Aquest inici de curs també ens ha portat més novetats: un nou mestre, jo, i un nou company, en Pol. En Pol va començar el dimarts a la classe de sisè A, però el dimecres ja va venir a la nostra. És un noi rialler i sembla que sap moltes coses (això ens anirà de meravella pel projecte).

Ara però, aquesta primera setmana s'ha acabat. Toca posar-se les piles. Hem de triar nom de la classe i projecte. Per endavant, tot un curs on intentarem aprendre molt i dir adéu a l'escola de la millor manera possible.

Esteve

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada